top of page
Zoeken

WIJ ZIJN 3 KEER GENOMINEERD VOOR DE COIFFURE AWARD 2019

De genomineerden van de 28ste editie van de Coiffure Award zijn bekend. Vrijdag 15 maart j.l. zijn de 95 genomineerden van de grootste en meest toonaangevende kappersprijs van Nederland geïnformeerd dat hun inzending is geselecteerd door een gerenommeerde nationale en internationale jury. De passie en creativiteit waarmee de kappers hun ambacht vieren valt ook internationaal op.

Huub Eysink en Danique Frijhling behoren tot de gelukkigen van genomineerden voor deze felbegeerde award. Huub is 2 maal genomineerd in de categorie dameskapsels en press. Danique heeft een nominatie voor de categorie dameskapsels te pakken.

De uitreiking van de 13 prestigieuze Coiffure Awards vindt plaats op zondagavond 12 mei tijdens een groots gala. De inzendingen van de genomineerden zijn op coiffureaward.nl te bewonderen.
Zowel de Nederlandse als de Engelse jury was vol lof over de inzendingen van dit jaar. Angelo Seminara (meervoudig British Hairdresser of the Year): “Ik heb de eer om in verschillende landen te jureren bij de Hairdressing Awards, waardoor ik het niveau onderling goed kan vergelijken. De kwaliteit van de Nederlandse haarcollecties is ontzettend hoog. Wat mij betreft speelt Nederland -samen met de UK en Australië – internationaal op het hoogste niveau mee.”


Voorzitter van de vakjury, Berni Ottjes (NL jury voorzitter), doet er nog een schepje bovenop: “De Coiffure Award is een Nederlands platform dat wereldwijd bekendheid heeft, waar je je als kapper creatief kunt uiten en waar je je werk kunt laten zien. Het was bijzonder fijn om te jureren, ik heb heel mooi werk gezien, intense collecties waar veel werk in is gestoken. Het was mooi om als voorzitter met een team prachtige mensen te mogen jureren. Ik ben heel erg trots op Nederland.”


De Coiffure Award - die in 1992 is opgezet door Schwarzkopf Professional en Coiffure Media -streeft ernaar de kappersbranche naar een hoger niveau te brengen en zet zich in voor de promotie van de kapper. Alle aandacht gaat uit naar het vakmanschap dat de kappers met veel passie laten zien. Op 12 mei vindt het 28ste gala van deze onafhankelijke haarmode fotografie wedstrijd plaats in Studio21 te Hilversum, waar naast de 12 Coiffure Awards, ook de meest begeerde prijs onder Nederlandse kappers wordt uitgereikt: de titel Hairdresser Of The Year. De presentatie van het gala is in handen van Eva Jinek.


Jurering

De jurering van de inzendingen vond in drie fases plaats. De persjury, bestaande uit 23redacteuren, journalisten en beauty editors van toonaangevende bladen, beoordeelde als eerste de inzendingen. Zij kozen de genomineerden en winnaar voor de Pers Award. Als tweede beoordeelde een 16 koppige Nederlandse vakjury bestaande uit haar- en beautyspecialisten de inzendingen. Voor de Schwarzkopf Hair Color Technician vond een aparte jurering plaats. Tot slot namen 7 Britse topkappers de taak van de laatste jureringsronde op zich.


75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page